Nyheder

Jakob Mikkelsen og Jacob Kongshaug er skaberne bag Senthes® – Manuel Traume Terapi. Det er en efteruddannelse, som omhandler stress og traumer i kroppen
Stress og traumer sætter sig i kroppen. Vævet i kroppen husker de oplevelser, vi går igennem. Vi rammes på vores fuldstændighed. Med Senthes® er det muligt at etablere kontakt med det traumatiserede i kropsvævet.
I 2015 afsluttede jeg basisdelen af denne meget spændende efteruddannelse.

Nyttige tips til hverdagen
Nedenfor kan du hente nyttige tips fra et kursus med Sol Petersen fra New Zealand. Kurset er af lidt ældre dato, men tankegangen er utrolig relevant og sikkert ny for mange mennesker. Læs videre og bliv inspireret!
Sol er behandler og arbejder med kropsholdning, ligesom han underviser og holder foredrag rundt om i Europa. Han har studeret bindevæv i en lang årrække og kombinerer afspænding af vævet med brugen af forskellige bevægelser.
Kurset indeholdt teknikker, hvor bevægelse kombineret med afspænding af bindevævet udløste nogle meget interessante resultater i forhold til kroppens holdning.

En interessant betragtning fra Sol Petersen vil jeg gerne videregive her:
Hvor ofte strækker du ud? Foregår det kun, når du har udøvet sport? I virkeligheden burde vi alle foretage udstrækninger, når vi har belastet vores krop i en eller anden form. Det kunne sagtens være, når vi kommer hjem og sætter indkøbsposerne fra os. Giv dig selv et par minutter og lad kroppen bestemme, hvordan dine stræk skal være. Måske har du behov for at strække dig opefter, måske skal det være stræk på tværs.

Ved at strække os kan vi arbejde spænding og stress ud af kroppen. Prøv at betragte dyrene. Hunde og katte er rigtig gode til det.
Til sidst en sjov betragtning: Teenagere, som slænger sig hen over stole og bænke på må og få, kan være i gang med at arbejde spændinger ud af kroppen – de ved det bare ikke!