Genopretning af kropsholdningen

Ida P. Rolf metode® er en behandlingsform, der arbejder med at genoprette kropsholdningen.

Behandlingsforløbet er på i alt 10 behandlinger, og der er 3-4 uger imellem hver behandling, da kroppen skal have tid til at integrere det nye. Der er altså tale om et afsluttet forløb, hvilket er vigtigt for mange mennesker, som har gået til behandling i dét, der føles som en uendelighed.

Ida P. Rolf metode® er en unik behandlingsform, fordi den tager udgangspunkt i hele kroppen! Intet bliver vejet og fundet for let, for selv små ting kan have stor betydning, når man ser på kroppen i hele dens sammenhæng!
Jeg anvender blid bindevævsmassage for at bearbejde bindevæv og muskler til at afspænde. Metoden står beskrevet i afsnittet Akut behandling.
Et godt ordsprog kunne være: Dér hvor det er, er det ikke! Altså, vi skal ikke kun behandle dér hvor smerterne er, men finde ind til årsagen til at de opstod.

Selve behandlingen starter med en grundig samtale om, hvilke problemer klienten har. Der kan f.eks være tale om vedvarende rygsmerter eller uro i benene.

Herefter kigger jeg på klienten og dennes kropsholdning for at danne mig et indtryk af hvilke faktorer, der kan have udløst problemerne. Har skuldrene tendens til fremaddrejning, og søger hovedet fremefter? Står personen lige godt på henholdsvis højre og venstre ben? Ofte kan der være en favoritside. Dette er betragtninger, som kan give en idé om, hvor jeg skal være opmærksom.

Den første behandling starter med at frigøre vejrtrækningen, således at klienten har det mest optimale udgangspunkt for det videre forløb. Der arbejdes således i den øverste del af kroppen på for- og bagside samt siderne.

I de efterfølgende behandlinger arbejdes der på:

  • Fødder og underben
  • Ydersiden af kroppen
  • Indersiden fra fødder til bækkenbund
  • Forsiden af kroppen – fra knæ til maveregion
  • Hele bagsiden fra ankler til nakke
  • Nakke/hoved

og i de sidste tre behandlinger samles alle trådene.

I selve behandlingsforløbet tager jeg hensyn til aktuelle problemer. Er jeg således i 2. behandling nået til fødder og underben, men klienten har et problem i skulderen, fuldfører jeg naturligvis behandlingen og bruger herefter tid på at afhjælpe det aktuelle problem.

Hver behandling varer minimum 1 time og foregår i undertøj.